img

Проф. Радка Аргирова: Русия ще спаси България от COVID-19!

/
/
/
332 Views

Проф. Радка Аргирова оповести много важна за всички българи новина!

Положението с ваксинацията срещу коронавирус започна да придобива нови измерения. “Пфайзер”, “Бионтех” и “Модерна” вече са в експлоатация в България, но се очаква скоро да пристигне и руската ваксина “Спутник 5”. Това оповести проф. Радка Аргирова, пише “168 часа“.

Тя разкри, че изобретението на руските учени вече се използва от някои европейски страни и отзивите са отлични, тъй като няма данни за никакви странични действия. За разлика от западните ваксини, за руската няма нито едно сведение, че има болен заради нея, камо ли починал.

“Спутник 5″ е по-традиционна ваксина. Тя е направена на вече проверена и изпитана технология. Затова на хората с автоимунни заболявания или алергии ще им се отрази по-добре.” – разкри проф. Аргирова.

Тя е категорична, че преди всяка ваксинация трябва да се направи тест за антитела, защото ако вече коронавирусът е минал през даден организъм, то ваксината може дори да навреди.

Проф. Радка Аргирова съобщи, че руската ваксина идва

Проф. Радка Аргирова съобщи, че руската ваксина идва“Имунизацията трае около година, но има вероятност дори да продължи 2-3 години.” – каза в ефира на БТВ вирусологът.

Проф. Аргирова вече си е поставила “Пфайзер”, а на 27 януари ще си сложи и “Биоитех”. Единственото, което е усетила като дискомфорт, е мускулна болка в областта на убождането с игла, но тя е отшумяла. Очевидно проф. Аргирова, макар и на възраст, има силна имунна система и организмът й е много здрав. Затова няма оплаквания от ваксинацията с “Пфайзер”.

Не така стоят нещата с доста други хора по цял свят. Вече има информации за починали след ваксинация с “Пфайзер”. В Португалия умря мед. сестра, а в “САЩ се спомина лекар. Първата умря за едва няколко часа на Нова година, а вторият почина за 2 седмици след кръвоизливи и инфаркт.

Засега руската ваксина води по този показател, защото няма данни за починал от нея. Тя е направена на базата на познати ваксини и това дава основание да се има повече доверие в нея. Именно това показват и проучванията в България. Според тях 60% от хората не искат да се ваксинират срещу Ковид-19, 30% биха се ваксинирали със “Спутник 5”, а едва 10% залагат на западните ваксини.

Въпреки антируската политика на правителството ни през последните десетина години, българинът все още показва голямо доверие към Русия и я счита за братска страна. Това говорят фактите.

Самият Владимир Путин обаче започва да занемарява контактите си с България. На Нова година той не спомена в речта си нито Бойко Борисов, нито Румен Радев.

Путин обаче е категоричен, че с радост ще предостави ваксината срещу коронавирус на всеки, който желае да си я закупи. Дори цената й не е чак толкова висока, както при западните ваксини.

“Ще спасим света от вируса, както сме го правили многократно в историята.” – категоричен е руският президент.

Източник: Паралел 42

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
error: Не копирай! Създавай!