img

Австралия гори! Пожарите създават собствено време!

/
/
/
260 Views

Ситуацията в Австралия изглежда безнадеждна. От няколко седмици страната гори, като към момента са опустошени над 6 000 квадратни километра земя, което за сравнение с колкото площта на една Белгия. Пожарите взеха 24 човешки живота и тези на над половин милиард животни.

Агенция “Ройтерс” информира, че пожарите в Австралия са толкова мощни, че излъчват горещини, които образуват собствен климат. Те включват сухи гръмотевични бури и огнени торнада. Учените обясняват, че тези сухи бури се образуват от наличието на много изгорели газове във въздуха. Те влияят на Земята по непредвидим начин и правят ситуацията още по-трудна за овладяване. Службите съветват всички в радиус от 300 км от пожарите да следят постоянно ситуацията около тях и да предприемат съответните действия.

Към този момент бяха евакуирани над 100 000 души от най-засегнатите райони – Нов Южен Уелс, Виктория и Южна Австралия. Силните ветрове и температурите над 45 градуса вече опустошиха над 6 000 квадратни километра земя. Австралия е изправена пред огнен апокалипсис, а местните вече са загубили вяра в правителството. Масово в социалните мрежи хората смятат, че на политиците не им пука от случващото се и дадоха за пример премиера на страната, който по време на пожарите замина на почивка в Хавай заедно със семейството си.

Твърди се, че, за да бъдат овладени пожарите ще бъдат необходими повече от 2-3 месеца. Средно на ден изгарят по 100 къщи, а до този момент бройката на сградите, които са се превърнали в пепел е над 1 000.

Актуални новини за пожарите в Австралия можете да следите в Twitter чрез #nswrfs #bushfire #sydneybushfire

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
error: Не копирай! Създавай!